Atvirų durų diena

būsimiems pirmokams

 

    Balandžio 12 d. mokykloje vyko  Atvirų durų diena  būsimiems pirmokams. Ketvirtokai  su nekantrumu laukė šios dienos. Ruošė programėlę, laukė atvykstančių mažųjų būsimų pirmokėlių ir jų tėvelių.

Ketvirtokų projektas ,,Pasidžiaukime kartu" tęsiasi

 

      Vasario 29 d. 4 a klasės mokiniai apsilankė vaikų l./d. ,,Pabiručiai". Šį kartą mokiniai su darželinukais kalbėjosi apie sveiką gyvenseną. Vaikučiai sužinojo, ką reikia daryti, kad augtų sveiki. Ketvirtokai jiems papasakojo apie sveiką mitybą, kūno ir dantukų priežiūrą, apie akių saugojimą. Visi kartu atliko akių mankštelę. Priešmokyklinukai buvo smalsūs, įdėmiai klausėsi. Vėliau ir patys pasakojo, kaip jie grūdinasi, kad mėgsta judėti, leisti laiką lauke.

Darželinukai lankosi mokykloje

 

       Gruodžio 18 ir 22 dienomis mokykloje lankėsi būsimi pirmokai iš „Pabiručių“ ir „Želmenėlių“ darželių. Susipažino su mokykla. Aplankė parodėlę  „Tegul eglutė auga miške“.  Balsavo už gražiausią eglutę.

      Pirmo aukšto fojė ketvirtokai pristatė projektą „Advento kalendorius“  ir mažiesiems palinkėjo: "Tegu mūsų širdyse niekad neužgęsta Viltis, Tikėjimas, Ramybė ir Meilė“!!! Apžiūrėjo prakartėlių parodėlę.

      Sugrįžę į klasę žaidė žaidimus, pasakojo kokių norėtų dovanų nuo Kalėdų senelio, rašė laišką lentoje. Vaišinosi nykštukų paliktomis vaišėmis. Ketvirtokai padovanojo besmegenius Kalėdų linkėjimam įrašyti. 

 

                                                          „Pasidžiaukime kartu“

 

        Šiais mokslo metais ketvirtokai vykdo projektą ,,Pasidžiaukime kartu". Projekto tikslas - stiprinti ryšius su darželiais.

      Lapkričio 16 d. 4 a ir 4 b klasių mokiniai su savo mokytojomis nuskubėjo į pirmą susitikimą su darželinukais. 4 a klasė apsilankė vaikų l./d. ,,Pabiručiai" priešmokyklinėse grupėse, 4 b klasė - vaikų l./d. ,,Želmenėliai" priešmokyklinėse grupėse. Mokiniams buvo smalsu susitikti ne tik su mažaisiais draugais, bet ir su savo auklėtojomis.

       Mokiniai darželinukams pravedė pamokėles ,,Būk saugus gatvėje": priminė saugaus elgesio taisykles, pakartojo eismo ženklus, padėjo atlikti praktines užduotis. O mažieji klausytojai aktyviai atsakinėjo, noriai bendravo.

             Buvo smagu apsilankyti darželiuose.

Popierinė šventė


        Lapkričio 11 dieną vyko baigiamasis "Popierinės šventės" etapas.  salėje susirinkę visi pradinių klasių mokiniai stebėjo nuotaikingą "Popierinių madų" šou, demonstruojąmą ketvirtokų bei klausėsi trečiokų pranešimo "Kaip atkeliavo popierius".  Daugiau

Atverk paguodos skrynelę

 

    Spalio mėn. ketvirtų klasių mokiniai dalyvavo projekte ,,Atverk paguodos skrynelę 2015", organizuotame Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro. 

    Užsiėmimų metu mokiniai sužinojo apie psichikos sveikatą, išmoko atpažinti ir įvardinti savo išgyvenimus, kalbėti apie savijautą. 

    Per technologijų pamoką ketvirtokai patys lankstė ir dekoravo iš anksto parengtą kartoninės dėžutės maketą - ,,paguodos skrynelę", kurioje vėliau galėjo kaupti emociškai svarbius sau daiktus. Vaikai sužinojo, kad aplankius blogai nuotaikai, galės atsidaryti ,,paguodos skrynelę", apžiūrėti ten sudėtus daiktus bei prisiminti su tais daiktais susijusias šiltas ir laimingas akimirkas.

    Taip ketvirtokai paminėjo Pasaulinės psichikos sveikatos dieną.

Ketvirtokai ,,Drugelių namuose"

 

 

     Rugsėjo 18 d. 4 a klasė apsilankė ,,Drugelių namuose". Labai laukėme šios išvykos, nes žinojome, kad pamatysime gyvus tropinius drugelius.

     O drugelių nedidelėje patalpoje buvo visur : ir ant sienų, ir ant stalo, net ant grindų. Reikėjo saugotis, kad netyčia neužmintume. Drugeliai labai gražūs ir visiškai nebaikštūs. Jie tūpė mums ant rankų, pečių ir kojų. Nutūpus drugeliui skubėjome sugalvoti norą. Sako, kad tada noras išsipildo.

     Mes ne tik grožėjomės drugeliais, bet ir labai daug apie juos sužinojome. Pamatėme ir kiaušinėlius, ir vikšrelius, ir lėliukes, ir net drugelius, kurių sparneliai buvo neišdžiūvę. Ar žinote, kad išsiritęs vikšriukas per dvi savaites padidėja 1000 kartų. Tai bent ėdrūnas! O ar žinote, kad drugeliai skonį jaučia kojytėmis?

     Apsilankymas parodoje buvo labai naudingas ir įdomus. Siūlome visiems apsilankyti.

 

                                                                                     4 a klasės mokiniai

Mokyklos svetainė