Tylos akcija

 

    1 c klasės mokiniai dalyvavo Tylos akcijoje ir visą savaitę po pirmos pamokos pertraukos metu laiką leido tyloje. Mokinukai pasigamino Tylos karaliaus karūnas ir žaidė žaidimus " Tylos karalius", " Slaptasis agentas", " Atspėk, ką parašiau tau ant nugaros"; darė mankštą tyloje, skaitė knygas tyloje, spalvino mandalas. Pirmokėliams labai patiko pertraukos tyloje.

Svečiuose - ornitologas

 

   Balandžio 20d. pirmokai susitiko su ornitologu. Jis mokiniams papasakojo apie paukščius, apie paukščių žiedavimą. Parodė įvairiausių inkilų, kuriuose apsigyvena ne tik paukščiai, bet ir drugeliai, bitės.

     1c klasės mokinės Karolinos tėtis pagamino inkilą. Kaip vaikams buvo smagu stebėti, kaip inkilą įkėlė į medį prie mokyklos!  1 c klasės inkilėlyje jau apsigyveno paukštelis. Mokinukai stengėsi paukštelius prisikviesti. Jie skraidė kaip paukšteliai  aplink medį, o grįžę į klasę pagamino daug gražių paukštelių.

                Gera būti kartu

      Kovo 30d. pirmokai pakvietė tėvelius į renginį " Šeimos ABC". Mokinukai džiugino tėvelius dainelėmis, vaidinimais, šokiu, eilėmis. Tėveliai aplankė portretų parodėlę. Visus stebino šeimynėlių pasirodymai. Kaip smagu buvo kartu šokti, pinti juostą! Gera būti kartu.

Kiekvienas darbas reikalingas

 

         2016-02-05  1b klasėje svečiavosi Emilijos Drabavičiūtės senelė Jūratė Drabavičienė. Ji daug metų dirbo virėja, todėl mielai papasakojo apie savo nelengvą darbą.  Mokiniai taip susidomėjo šia profesija, kad net pusė jų  “pažadėjo” tapti virėjais.

Kalėdinė vakaronė

 

    Gruodžio 21 d. 1c klasės mokiniai ir mokytoja pakvietė tėvelius į Kalėdinę vakaronę. Pirmokėliai tėveliams vaidino vaidinimą "Dangus griūva", žaidė kartu su tėveliais žaidimus, šoko ratelius. O kaip smagu buvo visiems dalyvauti Mįslių turnyre ir laimėti žvakelę šeimai, kuri atneš į namus šilumą ir gėrį. Kaip gera, jauku, smagu vakarą praleisti kartu.

Svečiuose Kalėdų senelis!

 

     Gruodžio 21d. pirmų klasių mokiniai skubėjo į Vilniaus Kamerinį teatrą. Ten jie žiūrėjo spektaklį  "Princesė ant žirnio arba laimė ir triufeliai". Svečiuose Kalėdų senelis! Pirmokėliai džiaugėsi Kalėdų senelio draugija ir dovanomis.  

      Jie laimingi grįžo į mokyklą. Mokinukai su nekantrumu lauks kitų susitikimų su Kalėdų seneliu.

 Pamokos senamiestyje

 

   1b klasės mokinukai tą lietingą spalio 23 dieną keliavo į Bernardinų sodą ir Gintaro galeriją. Pirmoje savo išvykoje susipažino su Bernardinų sode augančiais augalais, o Gintaro galerijoje stebėjosi gintaro įvairove ir gintarą vadino auksu.

 

Popierinė šventė tęsiasi

      Mokykloje vyko netradicinė ekologinė Popieriaus šventė. 1 c klasės mokiniai su kitais mokiniais stebėjo ketvirtokų  popierinių drabužių, galvos apdangalų ir kitų aksesuarų madų šou. Pirmokėliams taip patiko, kad kitą dieną į mokyklą atėjo patys pasipuošę savos gamybos popieriniais drabužiais ir juos demonstravo  klasės draugams ir mokytojai.

Mažos rankos – didelius darbus daro

 

     Pirmokėliai noriai dalyvauja mokyklos bendruomenės organizuojamuose konkursuose, šventėse. Per dailės ir technologijų pamokas stengiasi kuo gražiau pagaminti savo darbelius.  1 c klasės mokiniai tapė, aplikavo medžius ir jais papuošė dėžę, skirtą makulatūrai rinkti. Dėžė bus eksponuojama su kitų mokinių dėžėmis parodoje „Gražiausia popieriaus dėžė“. Rinksime makulatūrą ir taip išsaugosime medžius.

      Labai mokiniams patiko gaminti žibintus ekologinei „Popieriaus šventei“. Popierių galima ne tik surinkti ir perduoti popieriaus perdirbėjams, bet ir patiems iš jo pagaminti įvairių darbelių.

       Vaikučiai mėgsta saldumynus. Suvalgo saldainį ar šokoladą, o popierėliai lieka. Popierėlių neišmetėme, jais papuošėme žibintus.

      Pirmokėlių darbeliai papuoš mokyklos erdves. Ačiū mažiesiems.

   

 Tarptautinė košės diena


     Spalio 9 d. 1c klasės mokiniai minėjo Pasaulinę košės dieną. Vaikai kartu su mokytoja įsirengė klasėje kavinę, virtuvėlę ( kur gamino avižų košę). Mokiniai pusryčiavo, skanavo keturių rūšių avižinę košę, ją  pagardino šaldytomis braškėmis.

      Kol vaikai pusryčiavo, mokytoja papasakojo apie sveiką gyvenimo būdą, kartu su mokiniais aptarė , kurie produktai yra naudingi ir maistingi. Pirmokėliai sužinojo , kokia yra sporto nauda ir visi kartu atliko smagią rytinę mankštą.

Mokyklos svetainė