Adventinė vakaronė ,,Aleliumai, rūtela“

 

        Gruodžio 16 d. vakarą į mokyklos aktų salę susirinko gausus būrys 3a, 3b, 3c ir 4a klasių mokinių, jų tėvelių, brolių, sesučių.  Plojimais visi pasitiko svečius – Vilniaus folkloro ansamblį „Laukis“.  Ansambliečiai priminė, kad 2015 m. buvo etnografinių regionų metai ir padainavo bei pašoko po vieną  kiekvienam regionui būdingą kūrinį. Svečiai supažindino ir su tautinio kostiumo ypatybėmis, užminė mįsles.

        Mokiniai pristatė atsineštus advento ir kūčių patiekalus, papasakojo jų simbolinę prasmę, gaminimo eigą, kvietė svečius paragauti.

         Vėliau ansambliečiai pakvietė visus vaikus į ratelį, pamokė advento žaidimų. O kai užgrojo armonika, kuriai pritarė smuikas ir būgnas, ansambliečių pakviesti šoko visi – ir tėveliai, ir vaikai, ir mokytojos. Buvo smagu išmokti naujų liaudiškų šokių, pasidžiaugti gražia, skambia liaudiška muzika, įdomia šokių choreografija.

        Šventė visiems labai patiko.  Džiugino vaikų ir tėvelių  įsitraukimas, susidomėjimas  etnine kultūra ir tradicijomis. 

Pasitinkame Kalėdas

 

    Gruodžio 21 dieną 3b klasių mokiniai skubėjo į kino teatrą "Pasaka" pasižiūrėti filmą "Neįtikėtina jaunojo išradėjo kelionė". Žavėjomės dešimtmečio berniuko vaizduote ir matematiniu mąstymu. Juk šis vaikas paslapčia daro žemėlapius bei mašinų brėžinius, net sukuria amžinojo judėjimo variklį, už kurį pelno prestižinį  apdovanojimą. Manau, kad daugelio mūsų mokinių mokymosi motyvacija šoktelėjo aukštyn bent "kelis laiptelius".

   Po filmo peržiūros vaikštinėjome po senamiestį, grožėjomės šventiniu Vilniumi, Katedros aikštės eglute. Tiesa, Kalėdų Senelio nematėme,  bet  Katedros aikštėje susitikome Seimo narę D.Kuodytę, kuri kiekvienam trečiokui padovanojo po angeliuką.

Spalio 23 d. 3 a klasės mokiniai vyko į Europos informacinį centrą, Katedros požemius. Vaikai susipažino su pagrindinėmis ( ES) sąvokomis, simboliais, datom. Mokėsi būti Žemės draugais. Dalyvavo pokalbyje apie gamtos, aplinkos saugojimą. Aplankė Katedrą, jos požemius. Plėtė savo  žinias apie savo krašto praeitį, istoriją.

 Aukime sveiki

 

   Lapkričio 6 d. 3b klasės valandėlėje dalyvavo Visuomenės sveikatos centro specialistė Sabina, kuri pamokė kaip suteikti pirmąją pagalbą, paaiškino, kaip teisingai valyti dantis, papasakojo, kodėl nesveika rūkyti ir pasvėrė mokinių kuprines.

Pamoka teatre

 

   Spalio 23 dieną mes, 3b klasės mokiniai, skubėjome į Nacionalinį Operos ir baleto teatrą.  Čia vyko pamoka "Kelionė po stebuklingą teatro pasaulį". Stebėjome choro ir orkestro repeticiją, pasiruošimą vakariniam spektakliui "Aleksandro puota".  Bandėme ir patys pavaidinti: žygiavome užsikabinę šautuvus, mokėmės fechtuotis, surengėme šaunią foto sesiją su spektaklių kostiumais. Po ilgos kelionės teatro užkulisiais ėjome į teatro kavinę skanauti karšto šokolado.

Daugiau (3 b klasės svetainėje www.audrinukai.jimdo.com)

"Kas gyvena vandens lašelyje?"


UAB "Vilniaus vandenys" vykdo edukacinį projektą "Kas gyvena vandens lašelyje?", kurio tikslas - šviesti jaunąją kartą. 2015-09-11 3a klasės valandėlėje svečiavosi lektorė.  Programos metu vaikai klausė pasakojimų apie vandenį, atliko užduotis, stebėjo klasėje vykdomus eksperimentus, žaidė žaidimus. Dabar jau jie žino: iš kur gaunamas geriamasis vanduo, kaip jis valomas, gerinamas, kaip nustatoma jo kokybė, kiek ir kodėl žmogui reikia gerti vandens.

Drugelių namuose


2015 09 04 3a klasės mokiniai lankėsi Vilniaus Drugelių namuose. Turėjo išskirtinę galimybę susipažinti su drugelių gyvenimu iš arti. Parodoje matė visą drugelio gyvenimo ciklą – kaip iš drugelių padėtų kiaušinėlių išsirita maži vikšriukai, kurie, laikui bėgant, susisuka į kokoną, iš kurių išlenda margaspalviai drugeliai. Vaikai susipažino su įvairiausiomis tropinių drugelių rūšimis, sužinojo daugybę senovės mitų ir legendų apie drugelius…

Mokyklos svetainė