Sveiki apsilankę  Vilniaus Naujininkų mokyklos pradinių klasių puslapyje

Dėmesio!  Dėmesio!  Dėmesio!

 

 

    Gegužės 31 d. - birželio 13 d. mokykloje veiks vaikų vasaros poilsio stovykla ,,Saulės zuikutis". 

 

     Į stovyklą kviečiame 1-4 klasių vaikučius. Stovyklautojų laukia įdomi ir įvairi veikla: pažintinės ekskursijos, edukacinės programos muziejuose, žaidimai gamtoje, sportinė veikla ir kt.

 

    Pasitikime vasarą kartu!

 

 Išvyka į Paukščių kaimą ir Aukštaitijos nacionalinį parką

       Gegužės 22 d. pirmokai Cijonų kaime, nuostabioje vietoje, pamatė daugybę paukščių, pabuvojo didžiausiame Lietuvos lizde, klausėsi istorijų apie paukščius. Vaišinosi milžiniškoje keptuvėje ant laužo ugnies keptus įvairių paukščių  kiaušinius.      Daugiau

 

Purvo vonios Birštone

 

 

 

       Gegužės 16 d. trečių klasių mokiniai vyko į Birštoną. Tai baigiamasis VŠĮ “Pažangaus bendradarbiavimo akademija“ Sveikos gyvensenos mokyklos projekto“Noriu augti sveikas“ renginys.

 

Mokausi iš kino

 

 

       Gegužės 11 ir 12 dienomis  pradinių klasių mokiniai dalyvavo projekte „Mokausi iš kino“. Vaikai vyko į „Skalvijos“ kino teatrą, kur žiūrėjo filmą „Tamsta Varlius“.  Pradinukai susipažino su nepaprasta vieno Nyderlandų kaimelio mokyklos kasdienybe.  Mokiniai gavo užduočių knygeles, sugrįžus į mokyklą, vyko filmo aptarimas, diskusijos.

 

 

 

Vaikų Velykėlės

 

 

21d. mokykloje vyko Velykėlių šventė. Būsimieji pirmokai dalyvavo šventiniame koncerte ir įvairiose veiklose. 3 b klasėje būsimieji pirmokai margino margučius

Balandžio 20 d. pamokų netradicinėse erdvėse diena:

Jurginės (Jorio diena)

 

        Pirmokai balandžio 20 d. vyko į Dubingių žirgyną. Išklausė pasakojimus apie Mini zoo gyvūnus, žirgus ir stručius . Galėjo pasigrožėti šiais ir kitais gyvūnais keliaudami 2 km. aplink žirgyną. Grožėjosi ir Dubingių žirgyno teritorijos vaizdais, išvydo Lietuvos ilgiausią  ežerą - Asveja. Sužinojo, kiek vištos kiaušinių telpa į vieną stručio kiaušinį; kiek kiaušinienės porcijų galima iškepti iš stručio kiaušinio.

Daugiau

 

 

 

Teatro, muzikos ir kino muziejuje

 

 

    Mes, 3a klasės mokiniai ir mokytoja, buvome „Teatro, muzikos ir kino muziejuje". Susipažinome su aktoriais, mokėmės vaidinti. O po to... ir patys vaidinome. Taip taip!!! Mes buvome Lėlių teatro aktoriais!

 

Daugiau

 

 

Kūrybiniai darbeliai

Vytauto Kasiulio galerijoje

 

3b klasės mokiniai važiavo į Vytauto Kasiulio paveikslų galeriją. Klausėsi įdomių pasakojimų apie dailininko kūrybą. Edukacinėje pamokoje atliko kūrybinius darbelius. Daugiau

 

 

Energetikos ir techniko muziejuje

 

       4b klasės mokiniai vyko į Energetikos ir technikos muziejų. Ketvirtokai susipažino su senosios elektrinės įranga, katilais, valdymo pultu. Pamatė pirmąją Vilniuje pagamintą skaičiavimo mašiną, lazerius. Labiausiai vaikams patiko interaktyvi ekspozicija „Technika vaikams ir Technikos mokslas“. Spalvingi eksponatai patraukliai iliustruoja įvairius mokslinius metodus, technikos išradimus. Ekspozicijų aplinkoje vykdoma veikla ugdo kūrybiškumą, norą pažinti bei mokytis visiems,  kurie turi tyrėjo ir atradėjo „geną“.

 

 

PRADINUKADIENIS

 

 

        Balandžio 5d. 3b klasės mokiniai dalyvavo Lietuvos Edukologijos Universitete surengtoje PRADINUKADIENIO šventėje. Vaikai  rašė rašinius, kūrė televizijos laidas, šoko, eksperimentavo, valgė skanias spurgas,  dalyvavo estafetėse. Pasibaigus renginiui, vaikai apžiūrėjo universiteto oranžeriją. Grįžome pavargę, bet patenkinti. Daugiau

 

 

Atsargiai parazitai

 

 

      Balandžio 3d. 3a,b klasės mokiniai dalyvavo išvažiuojamoje edukacijoje "Atsargiai parazitai". Paskaita vyko laboratorijoje Žolyno gatvėje. Nelabai buvo malonu pamatyti kas užauga  mūsų organizme jeigu neplauname rankų. Daugiau

 

 

"Būk saugus gamtoje..."

 

 

      Kovo 31 d. 3a,b klasės mokiniai klausėsi paskaitos "Būk saugus gamtoje..." Vaikai aktyviai dalyvavo mokyklėlės "Noriu augti sveikas"paskaitos, todėl visi kartu važiuos į kino teatrą. Daugiau

 

                                                    Gandrinės Dalgedų sodyboje

 

Mokyklos antrokai švęsti Gandrinių vyko į Dalgedų sodybą Trakų rajone.

 

Visi susirinko erdviame etnografiniame kambaryje, kuriame gausu senovinių buities daiktų. Sodybos šeimininkė pirmiausia su jais ir supažindino. Tai duonkubilis ir girnos, spragilas ir sėtuvė, sviestamušė, senoviniai lyginimo daiktai, žibalinė lempa ir kt. Daugiau

 

 

 


 

Sveikiname!!!

 

4b klasės mokinį Liutaurą Bučinską

Vilniaus miesto pradinių klasių

                              matematikos olimpiadoje

                                laimėjusį II - ąją vietą.

 

 

Sveikiname!!!

 

 

      Kovo 14 dieną 4b klasės mokinė

 

Odeta Ruzgutė

 

dalyvavo Vilniaus m. 3-4 klasių gabiųjų mokinių konkurse "Mano mažasis pasaulis", kuris vyko Vilniaus "Spindulio" progimnazijoje. 

      Sveikiname ir dėkojame už puikų pasirodymą ir laimėtą antrąją vietą. Daugiau

 

Atliekų rūšiavimo įmonėje

 

    Kovo  21 dieną  3a ir 3b klasės mokiniai lankėsi EMP įmonėje.Tai atliekų rūšiavimo - tvarkymo įmonė. Apsilankymo bilietas - neveikiantys elektriniai daiktai. Vaikai pamatė kaip smulkinami seni šaldytuvai, televizoriai, mikrobangės... Kaip malami laidai. Pasijutome lyg sendaikčių parduotuvėje. Daugiau

 

 

Apkabinom Žemę

 

 

    Kovo  20 dieną  trečių klasių mokiniai dalyvavo socialinėje akcijoje "Apkabink žemę".

 

 Šoko šokį Žemei.

Afrikos būgnai

 

      Kovo 8 dieną mokykla aidėjo nuo būgnų gausmo. Svečiavosi Perkusijos studija "Afrikos būgnai".

      Kiekvienas mokinys turėjo galimybę pabandyti sukurti muziką – užburiančią, užvedančią arba atpalaiduojančią. Vaikai ne tik atliko ritmo pratimus, bet ir   dainavo afrikietišką dainą.

Kaziuko mugė

 

   Kovo 3 dieną mokykloje vyko Kaziuko mugė "Guru, guru pas Kaziuką".  Mokiniai pirko, mainė savo darbelius bei saldumynus ir grožėjosi draugų darbeliais.  Dėkojame tėveliams, kurie padėjo mažiesiems pasiruošti mugei.

Daugiau

 

 

Žiema, žiema, bėk iš kiemo

 

        Vasario 28 d. mokyklos kieme pradinių klasių mokiniai drauge su priešmokyklinių grupių vaikais smagiu trepsėjimu išvarė žiemą ir pasitiko pavasarį. Daugiau

 

 

Vasario 10 d. - VANDENS DIENA

 

 

2017 m. vasario 10 d. mokykloje vyko panoraminės pamokos, kurių  tema "Vanduo"

 

Daugiau informacijos

 

Projektinė veikla

Šventa Agota. Duonos diena

 

      Vasario 7 d. mokykloje vyko ketvirtokų projekto "Šventa Agota. Duonos diena" pristatymas.  Tai mokykloje vykdomo etninės kultūros projekto "Metų rėda" renginys.  Klausydamiesi pasakojimo apie šventą Agotą, žiūrėdami filmuką apie duonos kelią, mokiniai ne tik pakartojo savo žinias, bet ir sužinojo daug naujos informacijos apie duonelės reikšmę bei tradicijas Lietuvoje. Vėliau minė mįsles, atpažino javų varpas, užrištomis akimis  ragavo ir įvardijo įvairius duonos gaminius.  O atlikę užduotis linksmai šoko ir dainavo tradicinius ratelius.

 

Kalėdinės dzūkiškos patrovos

 

    Gruodžio 14 dieną mes, 4b klasės mokiniai, vykome į Dalgedų sodybą kepti Kalėdinių kepinaičių.  Tą rytą iškrito daug sniego. Balta žiemuže besigrožėdami, lėtai ir saugiai riedėjome mikroautobusu Trakų rajono keliukais. 

Daugiau

 

 

"Grikuciai"

 

 

    Gruodžio 13 dieną 4a klasės mokiniai vyko į Pamerkių kaimą netoli Varėnos. Čia, kaimo turizmo sodyboje prie Merkio, mokiniai turėjo įdomią edukacinę pamoką  "Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo", nešė vaišes miško žvėreliams, žaidė žaidimus.

 

Vėlinių žvakelė

tarp rudenio gėlių

 

    Lapkričio 9 dieną  3a,b,c klasių mokiniai lankėsi Antakalnio kapinėse. Uždegė žvakeles Menininkų kalnelyje, Sausio 13 osios alėjoje, lenkų ir prancūzų kariams.

Daugiau

 

 

Vasario 6 dieną mokykloje vyko pradinių klasių mokinių

 

PASAULIO PAŽINIMO OLIMPIADA  

                                                                                           

    Rezultatai             

 

Vasario 2 dieną mokykloje vyko pradinių klasių mokinių

MATEMATIKOS  OLIMPIADA

         

                                          Rezultatai

 

Kalėdos Vilniaus kameriniame teatre

 

        Gruodžio 21 d. Vilniaus kameriniame teatre pirmokų laukė neišskiriamų pingvinų draugystė ir nuotykiai pasaulio tvano metu. Vaikai  žiūrėjo  muzikinį spektaklį  pagal garsiąją Ulricho Hubo pjesę ,,Prie laivo 8:00” ir ... sutiko Kalėdų senelį !

       Kalėdų senelis aplankė vaikus  ir įteikė  po saldžią dovanėlę. Mokinukai grįžo į mokyklą patenkinti ir laimingi.

       

 

 

                   Kalėdiniai 1b klasės darbeliai

 

      1b klasės mokiniai dalyvavo Kalėdiniuose konkursuose. Mokykloje vykusiame konkurse „Tegul eglutė auga miške“ užėmė II vietą. Taip pat pagamino Kalėdų seneliui kepurę. Šis darbelis dalyvauja tarptautiniame konkurse – parodoje „ Kalėdų senelio kepurė“, kurį organizavo Vilniaus lietuvių namai.

 

 

"Olympis - 2016"

 

 

   Sveikiname mūsų mokyklos pradinukus, šauniai dalyvavusiais edukaciniame konkurse "Olympis".  Kviečiame susipažinti su rezultatais: Olympis

Mažieji mūsų draugai

 

     Gruodžio 20 d. mokykloje svečiavosi mūsų mažieji kaimynai - vaikų l./d. "Pabiručiai" priešmokyklinio ugdymo grupės "Smalsučiai" ir "Kiškučiai". Vaikai žiūrėjo penktokų spektaklį - šventų Kalėdų istoriją, žaidė ir šoko drauge su 4b klase, apžiūrėjo keramikos darbelių parodą, lankėsi mūsų  eglučių giraitėje.

Tegul eglutė auga miške

 

      Gruodžio 9 d. mokykloje vyko paroda - konkursas "Tegul eglutė auga miške". Kiekviena mokyklos klasės pagamino eglutę iš buitinių atliekų.

 

Sveikiname konkurso nugalėtojus:

I  vieta -  1a kl.
II  vieta - 1b ir 4b kl.
III  vieta -1c kl.

Daugiau

Skanėstas širdžiai

 

       Mūsų mokykloje 2016-12-05 d. vyko gerumo akcija ,,SKANĖSTAS ŠIRDŽIAI‘‘.

     5-10 klasės kepė įvairius skanėstus (pyragus, sausainius, keksiukus, spurgas, kibinus ir kitus gardėsius) ir jais prekiavo aktų salėje kepinių mugėje. Pirko patys mokiniai, pradinių klasių moksleiviai, mokytojai ir visi mokyklos darbuotojai. Surinkome 195 eurus. Surinktus pinigėlius, kaip visada, skyrėme ,,Maltiečių sriubai“.

       Akcijos metu grojo 6m klasės grupė su muzikos mokytoja Sabina Kalibataite.

 

Labai dėkojame moksleiviams, jų tėveliams ir visiems prisidėjusiems prie kilnaus tikslo.

                                                                                                    Seniūnų taryba

 

"Stop triukšmui"

 

Lapkričio 17 dieną 3 a ir 3b klasės mokiniai  dalyvavo edukacinėje pamokėlėje

"Stop triukšmui".

Daugiau

Lapkričio 17 dieną mokykloje vyko 2-4 klasių konkursas     „Diktanto meistras“

 

SVEIKINAME

KONKURSO NUGALĖTOJUS

 

Gabija Poliščiukaitė, 2b

Kamilė Šulcaitė, 3b

Urtė Kairytė, 4a

Liutauras Bučinskas, 4b

 

 

 

Spalio mėnesį vyko mokyklos 2-4 klasių mokinių dailyraščio konkursas.

 

Sveikiname nugalėtojas !!!

 

 

Dominika Ferkovičiūtė, 2c

 

Kamilė Šulcaitė, 3b

 

Giedrė Vižlenskaitė, 4b

 

 

 

 

Mokinio įtaka švariai aplinkai

 

    Lapkričio 9d. - 10d. vyresnių klasių mokiniai vedė mokymus pradinukams: "Mokinio įtaka švariai aplinkai".

    Pradinukai mokėsi rūšiuoti atliekas, piešė plakatėlius, juos pristatė klasės draugams.

  

Atverk paguodos skrynelę

 

    Spalio mėn. ketvirtų klasių mokiniai dalyvavo projekte ,,Atverk paguodos skrynelę 2016", organizuotame Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro. 

    Užsiėmimų metu , kuriuos vedė mokyklos psichologė Kamilė, mokiniai sužinojo apie psichikos sveikatą, išmoko atpažinti ir įvardinti savo išgyvenimus, kalbėti apie savijautą. 

    Per technologijų pamoką ketvirtokai patys lankstė ir dekoravo iš anksto parengtą kartoninės dėžutės maketą - ,,paguodos skrynelę", kurioje vėliau galėjo kaupti emociškai svarbius sau daiktus. Vaikai sužinojo, kad aplankius blogai nuotaikai, galės atsidaryti ,,paguodos skrynelę", apžiūrėti ten sudėtus daiktus bei prisiminti su tais daiktais susijusias šiltas ir laimingas akimirkas.

    Taip ketvirtokai paminėjo Pasaulinės psichikos sveikatos dieną.

 

Pamoka Pinigų muziejuje

 

  4b  klasės mokiniai drauge su mokytoja Audrone bei logopedu Alvydu vyko į Pinigų muziejų. Čia  turėjome įdomią pamoką "Pinigų istorija". Sužinojome, kokie buvo pirmieji pinigai pasaulyje ir Lietuvoje, susipažinome su skaičiumi gugolu (tai vienetas su šimtu nuliu), pamatėme lietuviškų centų piramidę. Mokiniai aktyviai dalyvavo muziejaus darbuotojos vedamoje pamokoje, atsakinėjo į klausimus. Visi gavome daug suvenyrų - dovanų.

 

 

Sveikiname nugalėtojus!!!

 

     Spalio 27 d. mokykloje vyko konkursas - paroda "Gražiausia popieriaus rinkimo dėžė".    Konkurso rezultatai :

I - vieta  1a ir 3c kl.
II -          1b kl.
III -        2a kl.

 

"Drevinuko pramogos"

 

    Spalio 26 d. mokykloje svečiavosi teatras "Drevinukas", kuris pradinukams parodė nuotaikingą spektaklį "Drevinuko pramogos".  

Saugaus eismo pamokėlės

 

      Spalio 12 d. trečių ir ketvirtų klasių mokiniai skubėjo į kompiuterių klasę. Čia saugaus eismo pamokėles vedė mokytojos Nijolė ir Dainė. Vaikai pakartojo saugaus eismo taisykles, žinias pasitikrino spręsdami kryžiažodžius.

 

Knygadienis

 

    Spalio 8 dieną 4b  klasėje vyko "Knygadienis". Dviejų pertraukų metu visi skaitė knygas. Vėliau sukūrė skaitytų knygų reklamas. Daugiau

 

 

 Sveikiname !!!

             Džiaugiamės !!!

                            Didžiuojamės !!!

 

 

   Sveikiname 4 b klasės mokinę Odetą Ruzgutę,

kuri  tarptautinėje matematikos olimpiadoje "Kings Lietuva" pasiekė aukštų rezultatų ir apdovanota trečio lygio diplomu.

  Linkime sėkmės, puikių mokslo pasiekimų ir toliau aktyviai dalyvauti olimpiadose.

 

 

Susitikimas su rašytoju

 

       Rugsėjo 28 d. mokykloje viešėjo ir savo knygas pristatė vaikų rašytojas Tomas Dirgėla.  Pirmų ir antrų klasių mokiniai susipažino su knygos "Apie raganą Šiokiątokią" veikėjais, o trečių ir ketvirtų klasių jaunieji skaitytojai klausėsi knygos "Domas ir Tomas. Dingusios šluotos byla" ištraukų.   Daugiau

  

     Rugsėjo 22 -oji  - Tarptautinė diena be automobilio

 

     Mūsų mokyklos dviratininkų komanda, vadovaujama trenerio A.Pranaičio, dalyvavo Vilniaus m. Sveiko miesto biuro organizuotoje akcijoje "Miestas be automobilio".  Džiaugiamės jaunaisiais dviratininkais, kurie skatina gyventi sveikiau.

„Judėk, sportuok ir tobulėk“

 

    1a, 1b, 1c, 2b, 4a klasių mokiniai dalyvauja projekte „Judėk, sportuok ir tobulėk“.  Sporto ir savigynos užsiėmimuose vaikai ugdo ištvertmę, gerina judėsių koordinaciją, lavinama jų laikysena. Taip pat jie apmokomi kovinės technikos pagrindų.

 

Mokyklos svetainė