Išvyka į Paukščių kaimą ir Aukštaitijos nacionalinį parką

 

 

       Gegužės 22 d. pirmokai Cijonų kaime, nuostabioje vietoje, pamatė daugybę paukščių, pabuvojo didžiausiame Lietuvos lizde, klausėsi istorijų apie paukščius. Vaišinosi milžiniškoje keptuvėje ant laužo ugnies keptus įvairių paukščių  kiaušinius. Gėrė kvapnią žolelių arbatą, rašė su plunksna savo svajones.

 

        Pirmokai aplankė Aukštaitijos nacionalinio parko sostinę - Palūšę. Pamatė seniausią medinę bažnyčią Lietuvoje.

       Mažieji keliautojai smagiai žaidė Lūšio ežero paplūdimyje.

Jurginės (Jorio diena)

 

 

 

       Pirmos klasės mokiniai domėjosi rečiau švenčiama pavasario švente šv. Jurginėmis (Jorio arba Jorės diena). Jie vykdė projektą šia tema. Sužinojo, kad šv. Jurginių diena- tai pavasario žalumos, žemdirbių, arkliaganių šventė. Yra tikima, kad šv. Jurgis saugo gyvulius nuo nelaimių, ligų, piktų žmonių. Per Jurgines sodinami medeliai ir garbinama augmenija. O ypač didelė pagarba per Jurgines yra žirgui. Jorės dieną kaip ir per Velykas marginami ir ridinėjami kiaušiniai.

 

        Pirmokai balandžio 20 d. vyko į Dubingių žirgyną. Išklausė pasakojimus apie Mini zoo gyvūnus, žirgus ir stručius . Galėjo pasigrožėti šiais ir kitais gyvūnais keliaudami 2 km. aplink žirgyną. Grožėjosi ir Dubingių žirgyno teritorijos vaizdais, išvydo Lietuvos ilgiausią  ežerą - Asveja. Sužinojo, kiek vištos kiaušinių telpa į vieną stručio kiaušinį; kiek kiaušinienės porcijų galima iškepti iš stručio kiaušinio.

 

         Mokiniai smagiai šventė Šv. Jurgines- rideno kiaušinius, jodinėjo žirgais.

 

Kalėdos Vilniaus kameriniame teatre

 

        Gruodžio 21 d. Vilniaus kameriniame teatre pirmokų laukė neišskiriamų pingvinų draugystė ir nuotykiai pasaulio tvano metu. Vaikai  žiūrėjo  muzikinį spektaklį  pagal garsiąją Ulricho Hubo pjesę ,,Prie laivo 8:00” ir.........sutiko Kalėdų senelį!

       Kalėdų senelis aplankė vaikus  ir įteikė  po saldžią dovanėlę. Mokinukai grįžo į mokyklą patenkinti ir laimingi.

1b klasės Kalėdinė vakaronė

 

     Gruodžio 20–osios  vakaras  1b klasės vaikams, jų tėveliams ir artimiesiems buvo ypatingas. Visi susirinko mokykloje ir šventė Kalėdas! Pirmokėliai vaidino vaidinimą „Dangus griūva“, dainavo dainas, šoko Kalėdinius ratelius.Tėveliai kartu su vaikučiais žaidė, dalyvavo mįslių turnyre. Smagu švęsti Kalėdas dideliame būryje.

                                      Kalėdiniai 1b klasės darbeliai

 

      1b klasės mokiniai dalyvavo Kalėdiniuose konkursuose. Mokykloje vykusiame konkurse „Tegul eglutė auga miške“ užėmė II vietą. Taip pat pagamino Kalėdų seneliui kepurę. Šis darbelis dalyvauja tarptautiniame konkurse – parodoje „ Kalėdų senelio kepurė“, kurį organizavo Vilniaus lietuvių namai.

 

 

 

 Pirmokų meninė veikla

 

    1b  klasės  mokiniai mėgsta ne tik bendrauti, draugauti, žaisti, mokytis skaičiuoti, rašyti, skaityti, pirmokėliams labai patinka meninė veikla. Jie noriai piešia, aplikuoja, kuria. Pagamino gražią dėžę popieriui (makulatūrai rinkti) ir konkurse laimėjo II vietą.  Mokinukams labai patiko gaminti popierines rankų lėles. O dar smagiau buvo vaidinti klasės draugams ir mokytojai  pasaką “Kas namelyje gyvena?”.

       O  Kalėdoms 1b klasės mokiniai vaidins tėveliams pasaką “Dangus griūva”. Pirmokėlių laukia pasiruošimo kalėdinei  vakaronei darbai. O tokie darbai jiems labai patinka!

Košės diena

 

Kaip ir daugelis  Lietuvos  mokyklos  vaikų,  1 b klasės mokiniai spalio 10 d. minėjo  Pasaulinę košės dieną.  Įmonė ,,Malsena” vaikams dovanojo knygeles ,, Košės diena” ir avižinę košės porciją.  Perskaitę knygelę  mokiniai sužinos daug įdomių dalykų apie sveiką mitybą.

  Mokiniai supranta košės pusryčių naudą ir daugelis mokinių savo rytą pradeda  sveikais košės pusryčiais. Spalio 10 d. pirmokėliai mokykloje pusryčiams valgė avižinę košę, ją pagardino uogiene.

Apsirūpinę energija pirmokėliai  atliko smagią rytinę mankštą . Kaip teisingai pratimus atlikti parodė Geros savijautos centro “Sanus” komanda.

Mokyklos svetainė